Кращі рецепти шашлику до травневих свят

Питання

Як замаринувати м'ясо, щоб було смачно і бюджетно?

Відповідь

Рецепт для м'яса курки

Інгредієнти:

  1. М'ясо курки (будь-яка частина) — 2 кг.
  2. Перець мелений, духмяний.
  3. Сіль.
  4. Трави на вагу — 50 грам кожної:
      • базилік;
      • чебрець (тім'ян);
      • майоран.
  5. Соєвий соус (класичний), будь-якої фірми — 50 мл.
  6. Соус BBQ  — 200 грам.
  7. Зубчики часнику — 5 шт.
  8. Цибуля ріпчаста — 2 шт.

Спосіб приготування:

Крок перший.
Обмийте м'ясо курки звичайною водою. Бажано зрізати шкірку, бо вона часто пригорає.
Складіть м'ясо в відповідну за обсягом каструлю, посоліть за смаком і залиште на 10 хвилин.

Крок другий.
Додайте мелений перець за смаком. Добре перемішайте м'ясо, щоб воно було м'яким і не накопичувало воду.

Крок третій.
Додайте по 50 грам базиліка, чебрецю і майорану. Бажано додавати не все відразу та періодично перемішувати, щоб спеції розподілилися рівномірно.

Крок четвертий.
Наріжте дві цибулини будь-яким способом (кільцями/півкільцями), додайте в м'ясо і сильно помніть, щоб цибуля виділила сік.
Можна додавати пюре з цибулі, натерши цибулини на тертці.

Крок п'ятий.
Залиште м'ясо мінімум на 3 години в холодильнику.

Крок шостий.
Викладайте м'ясо на решітку, добре прожарюйте, щоб не було крові, особливо біля кісток. Даний рецепт дозволяє м'ясу не пригорати за короткий проміжок часу, тому можна тримати м'ясо довго на мангалі.

Крок сьомий. 
Поки смажиться м'ясо, вам необхідно зробити соус, яким рекомендується намазувати м'ясо перед подачею.
Для цього візьміть будь-яку ємність, в якій змішайте 50 грам соєвого соусу і 200 грам соусу BBQ. Також додайте дрібно нарізаний часник. Перемішайте ложкою.

Соус повинен бути в'язким, щоб не сильно розтікався. 

Крок восьмий.
За 2 хвилини до повного приготування м'яса, покрийте його соусом з обох сторін. Намазувати можна пензликом або ложкою.
Важливо намазувати м'ясо саме перед тим, як знімати його з решітки. В іншому випадку маринад пригорить.

Крок дев'ятий.
Смачного!

Рецепт для шашлику з свинини

Інгредієнти:

  1. Свинячий ошийок — 2 кг.
  2. Перець мелений, духмяний.
  3. Сіль.
  4. Трави на вагу — 70 грам кожної:
      • базилік;
      • тім'ян;
      • паприка (по бажанню).
  5. Зубчики часнику — 5 шт.
  6. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  7. Соєвий соус (класичний), будь-якої фірми — 50 мл.
  8. Мед (будь-який) — 150 грам.

Спосіб приготування:

Крок перший.
Промийте м'ясо проточною водою. Бажано зрізати жир.
Наріжте м'ясо прямокутними шматочками — приблизно 7х3 см., складіть у відповідну за обсягом каструлю, посоліть за смаком і залиште на 15 хвилин.

Крок другий.
Додайте мелений перець за смаком. Добре перемішайте м'ясо, щоб воно було м'яким і не накопичувало воду.

Крок третій.
Додайте по 70 грам базиліка, чебрецю і паприки (по бажанню). Бажано додавати не все відразу, а по троху і періодично перемішувати, щоб спеції розподілилися рівномірно.

Крок четвертий.
Зробіть цибульне пюре з двох цибулин — натріть їх на тертці і додайте в маринад.
Добре перемішайте.

Крок п'ятий.
Залиште м'ясо мінімум на 8 годин у холодильнику.

Крок шостий.
Нанизуйте м'ясо на шампур так. щоб воно довільно не прокручувалося. Для цього необхідно пронизувати крізь весь шматочок, а не по центру.

Крок сьомий.
Поки смажиться м'ясо, вам необхідно зробити соус, яким рекомендується намазувати м'ясо перед подачею.

Для цього візьміть ємність, в якій змішайте 150 грам меду і 50 грам соєвого соусу. Додайте дрібно нарізаного часнику. Добре перемішайте ложкою.

Соус повинен бути в'язким, щоб не сильно розтікався.

Крок восьмий.
За 2 хвилини до повного приготування м'яса, намажте його соусом з усіх сторін. Намазувати можна пензликом або ложкою.
Важливо намазувати м'ясо саме перед тим, як знімати його з мангалу. В іншому випадку маринад пригорить.

Крок дев'ятий.
Смачного!

Чи була ця стаття корисною?
9 з 9 вважають статтю корисною

Коментарі

0 коментарів

Будь ласка, увійдіть, щоб залишити коментар.

Будьте в курсе, будьте первым с Альфа