Три оригінальних рецепти пасок

Питання

Як здивувати гостей оригінальними пасками?

Відповідь

Кожній господині хочеться здивувати рідних незвичайним смаком своєї паски. Ми вирішили допомогти в цьому та знайшли три дивовижних рецепти найбільш традиційної страви світлого свята Великодня.

1. Паска з ігристим вином

Інгредієнти для опари:

  • борошно вищого сорту — 200 г;
  • дріжджі (сухі) — 10 г;
  • шампанське напівсолодке — 200 мл (а ще краще — таку ж порцію використати всередину для покращенна процесу приготування пасок).

Інгредієнти для тіста:

  • борошно вищого сорту — 500 г;
  • дріжджі (живі) — 35 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • розм'якшене вершкове масло — 280 г;
  • молоко — 100 мл;
  • цукати та сухофрукти — 350 г (можна замочити на добу в 50 мл рому);
  • горіхи (будь-які) — 120 г;
  • сіль — 10 г;
  • цукор — 120 г.

Як приготувати?

Крок 1. Приготуйте опару — змішайте усі інгредієнти для неї та поставте у тепле місце на годину-півтори.

Крок 2. Змішайте усі інгредієнти для тіста, окрім горіхів та цукатів. Введіть в отриману масу опару, добре поєднайте. Додайте цукати і горіхи та добре змішайте з тістом. 

Крок 3. Покладіть тісто у форми та залиште в теплому місці на годину. Поставте форми у розігріту до 180 градусів духову шафу на 15-20 хвилин (режим нагріву "верх-низ").

 

2. Шоколадна сирна паска

Інгредієнти:

  • сир 9% — 500 г;
  • вершкове масло — 50 г;
  • вершки 20% — 200 мл;
  • цукрова пудра — 50 г;
  • шоколад (будь-який, але наш вибір — білий) — 200 г.

Як приготувати?

Крок 1. У половині кількості вершків розтопіть шоколад та охолодіть його до кімнатної температури. 

Крок 2. Протріть сир через ситу та поєднайте з маслом, цукровою пудрою, вершками, що залишилися та розтопленим шоколадом. Змішайте все блендером. 

Крок 3. Покладіть сирну масу в форму, що застелена марлею, та залиште під пресом на ніч, час від часу зливаючи рідину. 

 

3. Лінива паска 

Інгредієнти:

  • борошно висшого сорту — 500 г;
  • дріжджі (живі) — 20 г;

  • тепле молоко — 250 мл;

  • цукор — 150 г;

  • розм'якшене вершкове масло — 150 г;

  • сухофрукти та цукати — 250 г;

  • яєчні жовтки — 5 шт.

Як приготувати?

Крок 1. Приготуйте опару — в 100 мл молока розчиніть дріжджі та додайте три столових ложки борошна. Змішайте та залиште у теплому місці на 30 хвилин. 

Крок 2. Змішайте жовтки з цукром та маслом, після чого додайте опару, молоко і борошно, що залишилися, та добре змішайте всі інгредієнти. Додайте до тіста цукати і сухофрукти та розподіліть тісто по формах. Залиште у теплому місці на годину. 

Крок 3. Відправте форми з тістом у розігріту до 190 градусів духову шафу на 35-40 хвилин.

Приємного апетиту!

Чи була ця стаття корисною?
3 з 3 вважають статтю корисною

Коментарі

0 коментарів

Будь ласка, увійдіть, щоб залишити коментар.

Будьте в курсе, будьте первым с Альфа